Nově take away okénko, kde pro vás máme každý den polévku, saláty a obložené chleby.

Brazil omni: Francisco

Neohodnoceno

mléčná čokoláda | cukrová třtina 

270 Kč
Skladem

Farma: Fazenda São Francisco da Bela Vista

Oblast: Mantiqueira de Minas

Odrůda: Yellow Catuai

Zpracování: Pulped natural

Příprava: omniroast vhodný jak na espresso tak na filtrování

Tarcízio Aldo Zugliani koupil plantáž Sao Francisco da Bela Vista v roce 1993. V průběhu let provedl velká zlepšení v infrastruktuře farmy. Postavil terasy na sušení kávy a investoval do lepších zařízení na zpracování a rotačních sušáren. Nasadil mladé rostlinky, aby zvýšil produktivitu a kvalitu a prostřednictvím analýzy půdy předefinoval specifické metody pěstování kávy.

Nadmořská výška a sopečná půda v Brazílii jsou základními podmínkami pro pěstování vyvážených a zdravých káv, pro které je země známá. Relativně plochá krajina v mnoha brazilských kávových regionech v kombinaci s vysokými minimálními mzdami vedla většinu farem k tomu, aby se upřednostnily mechanický sběr nad selektivním ručním sběrem. Dnešní mechanické sklízecí stroje jsou velmi citlivé, což znamená, že farmy mohou sklízet při každém průchodu pouze zcela zralé třešně. Po sklizni jsou třešně odslupkovány a sušeny na terasách na slunci. Po sušení jsou odeslány do skladu družstva COCARIVE ke skladování a přípravě na export. COCARIVE je družstvo a vývozce se sklady a sušícím mlýnem v Carmo de Minas v Minas Gerais. Družstvo sdružuje asi 800 kávových spolků v regionu a pomáhá svým členům zejména v marketingu a exportu na mezinárodní trhy.

Kód Kód: 996
Jméno značky: Chroast
Kategorie: Nápoje

Chroast je pražírna kávy z Hradce Králové. Parta lidí, co miluje výběrovku. Od roku 2014 se jejich svět točí okolo výběrové kávy.

 

Do roku 2017 každý nabíral zkušenosti v různých oborech a provozech. Pomalu se zamilovávali do výběrové kávy. Začátkem toho roku přišlo rozhodnutí otevřít vlastní pražírnu a po dlouhých večerech plánování založili značku CHROAST. “Roast”, jako anglické pražit. “Ch”, jako Chmelíkovi, přijmení celého tehdejšího týmu.

Rok 2018 věnovali zkoušení, ochutnávání, pražení a zdokonalování se. Koncem roku pustili první várky kávy do světa.

Nepraží komoditní kávu ani robustu. Její chuť bývá hořká, zemitá a prašná, kvalita je podstatně nižší. Většinou není známý její původ a ve skladech leží dlouhé měsíce až roky. Z takové kávy je nápoj, který všichni důvěrně známe. Černý, hořký, s obsahem kofeinu, bez dalšího chuťového požitku.

Zelená, zpracovaná a usušená káva (pecky třešní) se dostává do pražírny. Aby z každé kávy dostali maximum chutí, které se v ní skrývají, volí pro každou kávu rozdílný pražící profil. Vliv na výslednou chuť má velké množství proměnných, jako jsou teplota pražičky, rychlost otáčení, rychlost proudu vzduchu, doba pražení a další. Cílem je chuťová rozmanitost, sladkost a ovocnost.