Nově take away okénko, kde pro vás máme každý den polévku, saláty a obložené chleby.

Peru Filter: Hody, hody, doprovody

Neohodnoceno

mandle | sušenky | smetana

350 Kč
Momentálně nedostupné

Farmář: Ricardo Villanueva Ruiz

Nadmořská výška: 1800-1900 m.n.m.

Oblast: Huabal

Odrůda: Caturra

Zpracování: Promytá

Cupping score: 86.5

Příprava: filtrování

Ricardo Villanueva Ruiz je farmář z vesnice la Flor v Huabalu a pěstuje hlavně odrůdy caturra a bourbon. Huabal je oblastí s velkým potenciálem pro pěstování kvalitní kávy, avšak místním pěstitelům chybí potřebné zdroje, infrastruktura a vědomosti. Dalším problémem, který místním farmářům brání v dosažení lepší kvality pěstované kávy, jsou překupníci, kteří od nich kávu vykupují pod cenou, a připravují je tak o zisk

Importér Falcon Coffees, který dodává do pražírny Chroast, v této oblasti vybudoval sklad, aby mohli kávu nakupovat přímo od farmářů a nabídnout jim spravedlivou cenu, know-how a chybějící infrastrukturu.

Kód Kód: 990
Jméno značky: Chroast
Kategorie: Nápoje

Chroast je pražírna kávy z Hradce Králové. Parta lidí, co miluje výběrovku. Od roku 2014 se jejich svět točí okolo výběrové kávy.

 

Do roku 2017 každý nabíral zkušenosti v různých oborech a provozech. Pomalu se zamilovávali do výběrové kávy. Začátkem toho roku přišlo rozhodnutí otevřít vlastní pražírnu a po dlouhých večerech plánování založili značku CHROAST. “Roast”, jako anglické pražit. “Ch”, jako Chmelíkovi, přijmení celého tehdejšího týmu.

Rok 2018 věnovali zkoušení, ochutnávání, pražení a zdokonalování se. Koncem roku pustili první várky kávy do světa.

Nepraží komoditní kávu ani robustu. Její chuť bývá hořká, zemitá a prašná, kvalita je podstatně nižší. Většinou není známý její původ a ve skladech leží dlouhé měsíce až roky. Z takové kávy je nápoj, který všichni důvěrně známe. Černý, hořký, s obsahem kofeinu, bez dalšího chuťového požitku.

Zelená, zpracovaná a usušená káva (pecky třešní) se dostává do pražírny. Aby z každé kávy dostali maximum chutí, které se v ní skrývají, volí pro každou kávu rozdílný pražící profil. Vliv na výslednou chuť má velké množství proměnných, jako jsou teplota pražičky, rychlost otáčení, rychlost proudu vzduchu, doba pražení a další. Cílem je chuťová rozmanitost, sladkost a ovocnost.