Hrozny pochází z vrbeckých vinic z trati Úlehle – původní metoda – bez selektovaných kvasinek, enzymů a „ krášlících preparátů“.
Hrozny jsou sbírány za nízkých teplot, dva dny získával mošt typické vlastnosti Frankovky macerací na pomletých hroznech. Po vylisování zrála na jemných kalech 8 měsíců. Tato Frankovka v podobě rosé vystihuje vína z Modrých hor – je ovocná, svěží a hravá. Baví nás hlavně v létě!
Jaká je? Jemná vůně přináší tóny jahod, malin, červeného rybízu. Příjemná svěží ovocná Frankovka s výraznou lahodnou kyselinou. Středně dlouhý závěr.
Vína doporučujeme dekantovat alespoň 30 minut. Projeví se tak lépe jejich charakter!
Teplota při konzumaci 12-13°C
Díky šetrným postupům ve vinicích i ve sklepě proto vznikají velmi osobitá naturální či autentická vína, která se vám představí v celé své přirozenosti a svéráznosti. Tato vína jsou zároveň plná energie, kterou nasála z lidí, díky jejichž úsilí se dostala na tento svět.